skip to Main Content

Kamerplant oranje bloemen

Wil jij een of meerdere ruimtes in je huis van sierlijke en kleurrijke planten voorzien die het interieur meteen naar een hoger niveau tillen? Dan zijn kamerplanten met oranje bloemen misschien wel iets voor jou! Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten met oranje bloemen die je in én rond je huis kunt planten om je huis dat fijne, kleurrijke en heldere gevoel te geven. Bloemen zijn natuurlijk bekend vanwege hun decoratieve karakter en het bijzondere effect dat ze hebben op onze geest. Een kamerplant met een oranje bloem zal vanwege zijn kleur dan ook snel gevoelens opwekken van energie, creativiteit, warmte en comfort.

Steeds populairder

Bloeiende en kleurrijke kamerplanten, zoals een kamerplant oranjebloem, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar hoe mooi en kleurrijk ze vaak uitpakken. Alleen al kijken naar een kamerplant met oranje bloem, kan een bijzonder positief effect op de geest hebben. Het voegt ook een feestelijk element toe aan elke ruimte en aan elke woning. Niet alleen jijzelf, maar ook je bezoek zal veel plezier beleven aan kamerplanten met oranje bloemen. Heb je kamerplanten met andere kleuren bloemen in huis? Geen zorgen: ook daar kan een kamerplant oranje bloem een prachtige toevoeging aan zijn. Welkeplant.nl zet daarom hier graag wat kamerplanten met oranje bloem voor je op een rijtje. Zo maak jij straks voor jezelf de perfecte keuze.

Kaffer Lelie

Deze kamerplant met oranje bloem bloeit in het voorjaar en barst dan los in een hele mooie oranje tint. De Kaffer Lelie is eenvoudig te kweken, maar heeft daarna wel aardig wat verzorging nodig. Het hangt daarnaast ook af van de soort op welke tijdstippen hij begint te bloeien. Deze oranje kamerplant komt voor in verschillende kleuren, zoals met rode en gele bloemen. Het is echter de oranje bloem die het meest populair is. De bloemen van de Kaffer Lelie hebben een trompetvorm met oranje blaadjes en een geel centrum. Daarnaast hebben ze donkergroene, lange blaadjes met een opvallend contrast. Ze doen het goed in een rijke en lichte ondergrond. Geef ze met regelmaat water en zorg ervoor dat ze in de winter altijd binnen staan, mocht je ze oorspronkelijk in de tuin hebben.

Paradijsvogel

Deze plant gedijt met weinig inspanning en is eenvoudig te kweken. Afkomstig uit Afrika, groeit hij het best op warme plekken. Hij is ook bekend als de kraanplant en behoort tot de meest robuuste kamerplanten met oranje bloemen. Hij kan tot wel 180 cm lang worden en in de tuin wordt deze kamerplant met oranje bloem graag bezocht door diverse vogels, wat een gezellig effect geeft.

Een Paradijsvogel in bloei zal meerdere keren per jaar bloemen voortbrengen. De bloemen zijn oranje van kleur en hebben enkele blauwe bloemblaadjes die de bloemnectar vasthouden. Deze plant kan de hele tijd bloeien van het vroege voorjaar tot de herfst.
Om optimaal te groeien en te bloeien, heeft deze plant regelmatig een vochtige potgrond nodig, indirect zonlicht en regelmatige bewatering. Hou hier rekening mee en je hebt lang plezier van deze kamerplant met oranje bloemen.

Kerstcactus

De Kerstcactus is een meerjarige kamerplant die oranje bloemen in de herfst of lente laat zien. De Kerstcactus heeft geen bladeren, maar stengels die fotosynthetisch zijn. De plant ontwikkelt zich als struik die veel op andere bomen in de natuur klimt. Je kunt je Kerstcactus dus een andere plant erbij geven om op te klimmen. De Kerstcactus prefereert matige vochtigheid; te veel water zorgt voor wortelrot en doodt uiteindelijk de plant. De kamerplant houdt van halfschaduw en vochtigheid. Deze kamerplant met oranje bloemen houdt niet van droge ondergronden, maar verdraagt ze wel beter dan de meeste andere planten.

Eeuwige vlam

De eeuwige vlam (Goeppertia crocata of de Calathea crocata) is een kamerplant die van laat in de lente tot in de zomer prachtige oranje bloemen heeft. De bladeren van deze kamerplant zijn mooi diepgroen. Ze klappen ’s nachts dicht als overlevingsmechanisme.
Geef deze kamerplant met oranje bloem niet te veel water, hij kan namelijk niet al te best tegen veel vocht in de bodem. Het is een tropische plant die van halfschaduw houdt en bestand is tegen een vochtige lucht. Daarnaast geeft de kamerplant de voorkeur aan een licht zure alkalische grond. Met deze kamerplant met oranje bloem, heb je absoluut een opvallende verschijning in je ruimte.

Oranje ster

De Orange Star Plant, of de Sun Star, behoort tot de kamerplanten met oranje bloemen die gebruikelijk buiten wordt gekweekt, maar zich binnenshuis beter ontwikkelt. De kamerplant geeft de voorkeur aan fel zonlicht om de prachtige kleur van de oranje bloemen te laten floreren. Geef de kamerplant voldoende water voor optimale bloei en een prachtig effect.

Oranje lippenstift

De Oranje lippenstift plant komt van origine uit de tropische plekken van Zuidoost-Azië. Deze kamerplant met oranje bloemen groeit gelijkmatig, blijft groen en heeft levendige buisvormige oranje bloemen. De kamerplant bloeit de hele zomer en heeft daardoor een lange tijd prachtige oranje bloemen. De kamerplant kan perfect gekweekt worden in een hangende mand. Zo heb je met deze kamerplant met oranje bloem altijd een opvallende verschijning in je kamer.

Ga voor kamerplanten met oranje bloem

Met een kamerplant met oranje bloemen zorg je direct voor meer sfeer in huis. Kijk dus vooral goed naar waar in huis je jouw kamerplant met oranje bloem kwijt wil en hoeveel tijd, geld en energie je erin wil steken. Zo kies jij straks de perfecte kamerplant voor jezelf uit.

Back To Top