skip to Main Content

Grote kamerplant kopen

Grote kamerplanten zorgen direct voor opvulling van je ruimte. Ideaal als je wat meer karakter aan je woning wil geven. Daarnaast zorgen ze ook meteen voor een groene sfeer in je woning of op kantoor. Een grote kamerplant is direct een prachtige blikvanger in elke ruimte. Ze zijn dan ook in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Er is daarmee voor ieder wat wils te vinden op het gebied van grote kamerplanten en hoge kamerplanten. Zo kun je er in elke ruimte straks wel eentje kwijt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook grote kamerplanten die goed in de schaduw gedijen. Zo kun je ook een grote kamerplant kwijt in een relatief donkere ruimte.

Populaire grote kamerplanten

Soorten grote kamerplanten

Elke grote kamerplant heeft natuurlijk een plek nodig om te staan. Gelukkig zijn grote kamerplanten vaak planten die relatief sterk en vooral niet erg kwetsbaar zijn. Daarnaast zijn grote kamerplanten vaak erg eenvoudig in de verzorging. Dat is het fijne van grote kamerplanten: je hebt een echte blikvanger in huis zonder dat je je veel zorgen hoeft te maken om de verzorging ervan. Hierdoor heb je een grote kamerplant voor zowel in de woonkamer als op de studeerkamer of slaapkamer. Zo zijn er ook smalle en hoge kamerplanten te krijgen. Hiermee heb je ook een ideale grote kamerplant voor een relatief kleine ruimte zoals een slaapkamer.

Aanbod aan grote kamerplanten

Op het gebied van een grote kamerplant is er veel te kiezen. Voor zowel kantoor als thuis zijn er verschillende soorten grote kamerplanten verkrijgbaar. Bekijk hier een kleine selectie grote en hoge kamerplanten.

Schefflera

De Schefflera is een populair geslacht van grote kamerplanten dat behoort tot de familie Araliaceae. Deze grote kamerplanten staan ook wel bekend als “parapluplanten” vanwege de karakteristieke bladvorm. Schefflera kamerplanten hebben meestal samengestelde bladeren die lijken op een paraplu of een hand met meerdere vingers. De bladeren zijn meestal groot en donkergroen van kleur. Sommige soorten hebben bladeren met geel of crèmekleurige vlekken. Over het algemeen zijn deze grote kamerplanten vrij gemakkelijk te verzorgen. Regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof zal de groei bevorderen. Het is ook een goed idee om af en toe de bladeren af te vegen om stof te verwijderen. Zo hou je deze grote kamerplant mooi en gezond.

Strelitzia

De Strelitzia is een opvallende en prachtige grote kamerplant die behoort tot het geslacht Strelitzia. Hij wordt vaak de “paradijsvogelbloem” of “paradijsvogelplant” genoemd vanwege de opvallende bloemen die lijken op het de veren van paradijsvogels. Het meest opvallende kenmerk van deze grote kamerplant zijn de prachtige bloemen. Elke bloem lijkt op een vogelkop en bestaat uit helder oranje en blauwe bloembladen. De plant produceert meestal clusters van deze bloemen op lange, stevige stengels. De bladeren van de Strelitzia zijn groot, leerachtig en lanceolvormig, met een opvallende donkergroene kleur. Deze grote kamerplanten vereisen over het algemeen niet veel speciale zorg. Ze hebben echter ruimte nodig om te groeien, aangezien ze groot kunnen worden. Regelmatig bemesten met een uitgebalanceerde meststof tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) kan de groei bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om deze grote kamerplant er weer netjes uit te laten zien.

Palmen

Als je aan palmen denkt, denk je waarschijnlijk niet snel aan grote kamerplanten maar juist aan grote palmbomen. Palmbomen zoals je die warme landen vindt. Dat klopt, maar gelukkig zijn er ook grote kamerplanten binnen de familie van palmen binnen de Arecaceae. Palmen als grote kamerplanten variëren sterk in grootte, vorm en bladstructuur, afhankelijk van de soort. Sommige palmen hebben bladeren die waaiervormig zijn, terwijl andere bladeren hebben die geveerd of lang en smal zijn. De stam kan glad en slank zijn of bedekt met vezels, stekels of schors, afhankelijk van de soort. Sommige palmen, zoals de Areca-palm (Dypsis lutescens) en de Kentiapalm (Howea forsteriana), zijn uitstekend als grote kamerplanten vanwege hun sierlijke uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Ze vereisen meestal helder, indirect licht en regelmatige verzorging om goed te gedijen. Het is belangrijk dat je deze grote kamerplanten regelmatig water geeft en goed bemest om er lang plezier van te hebben.

Ficus

De naam is inmiddels bekend omdat veel mensen deze grote kamerplanten wel in huis hebben ergens. De Ficus is een groot geslacht van planten dat behoort tot de familie Moraceae. Deze planten staan bekend om hun variëteit aan soorten, meer dan 800, waarvan sommige dus veel voorkomende grote kamerplanten zijn. Ficus planten hebben meestal glanzende, leerachtige bladeren die variëren in grootte, vorm en kleur, afhankelijk van de soort en variëteit. Sommige ficussoorten hebben kleine bladeren, terwijl andere grote, breedbladige exemplaren hebben. Over het algemeen zijn deze grote kamerplanten redelijk eenvoudig te verzorgen, maar ze kunnen gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving. Verplaats ze niet vaak en geef ze een vaste plek in huis. Af en toe de bladeren afnemen om stof te verwijderen kan helpen om hun gezondheid te bevorderen. Zo geniet je lang van deze grote kamerplant.

Dracaena

Dracaena kamerplanten zijn erg populaire grote kamerplanten. Ze behoren tot de Asparagaceae familie, voorheen bekend als de familie Agavaceae. Dit type plant is geliefd om zijn mooie en indrukwekkende bladeren en gemakkelijke verzorging. Deze grote kamerplanten variëren in grootte en uiterlijk, maar ze hebben meestal lange, slanke bladeren die in clusters groeien vanuit een centrale stengel. De bladeren kunnen verschillende kleuren hebben, zoals groen, rood, geel en bont gekleurd, afhankelijk van de soort en variëteit. Meer dan genoeg keuze dus met deze grote kamerplant. Ze zijn daarnaast makkelijk te verzorgen, groeien goed in gewone potgrond en hebben af en toe bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bladeren om de zoveel tijd om de plant er netjes uit te laten zien. Wil je dat deze grote kamerplant zijn vorm behoudt? Dan is af en toe snoeien essentieel. Doe dit ook bij voorkeur in het voorjaar.

Kies jouw ideale grote kamerplant

Er is dus duidelijk veel te kiezen op het gebied van grote kamerplanten voor je in je woning. Voor zowel grote als kleine ruimtes is er wel een geschikte grote kamerplant te vinden. Zo heb je je straks binnen no-time een prachtige blikvanger in je kamer staan. De keuze is reuze! Zoek dus snel je grote kamerplant uit.

Back To Top